Wonderful Copenhagen

10 Apr

Hmm.. laatst geplaatste bericht.. November :O! En dat terwijl ik het geniale idee had om voort wekelijks een stukje te plaatsen omdat ik nu eenmaal erg veel van vertellen hou.. iets is daar mis gegaan. Of het is eigenlijk helemaal niet mis gegaan en het is de normale reactie van ik heb het hier eigenlijk prima naar mijn zin en ben zoveel bezig dat een berichtje op mijn blog erbij in schiet. Of het is het excuus omdat ik de meeste van jullie de afgelopen maanden meer heb gezien als toen ik in Amsterdam studeerde ;)! Tenminste dat was de opmerking die ik laatst van Nein kreeg.. Klijn volgens mij heb ik jou sinds dat je in Kopenhagen woont meer gezien dan dat je gewoon nog in Veldhoven woonde.. uuhh zit wat in!

Maar vandaag kreeg ik toch de kriebeling om werk-ontwijkend gedrag te vertonen om toch even al die lieve geïnteresseerde mensen op de hoogte te brengen.. Of het de eerste zonnestraaltjes zijn die op mijn bureau schijnen of omdat ik mijn foto’s aan het bekijken was en dacht ooooh dit wil je toch delen. En ja ik zou elke dag een post op facebook kunnen zetten hoe ontzettend tof mijn leventje is.. maar degene die de moeite nemen om doorgeleid te worden naar mijn blog zijn de echt geïnteresseerde toch :P!

Dusss.. Heeeej :)!

Nu speelt dat geniale idee weer door mijn hoofd van wekelijks een update.. want er waren zoveel dingen die ik wilde delen over Kopenhagen maar waar moet ik NU weer beginnen.. Ik neem er de foto’s weer even bij!

The Viking Seadip

Het scheelde weinig maar ik ben nog steeds in de race om op het einde van het jaar tot viking lady bekroond te worden. Sommige momenten waren harder en kouder dan andere maar de sfeer erom heen maakt alles goed. Aankomende zaterdag staat de maand april op het lijstje en er zullen zelfs twee Dutchies bij zijn.. en het zal vastgelegd worden :P!

@ Vadbaek strand

Vedbeak

The viking crew: Mogens, Baptiste, Pedro, Iwona, Sorin, me, Elisabetta

vedbaek

 

Omdat ik de seadip gemist had.. in de haven bij ons kantoor 🙂

Office jump

Bezoekjes 

Het is hier gewoon bijna elke week(end) feest. Na de eerste bezoekjes in het vorige jaar van Paps&mams met Roel&Ine en de grote verrassingstruc van Djeny en Ilse heb ik vanaf december weer zoveel leuke bezoekjes gehad van vrienden en familie. We hebben in ons huis een gastenkamer, en ik denk dat we het met zijn 3tjes (ik, Valentin en Tiina) om deze elke week bezet te krijgen. Dan heeft die iemand over, dan de andere, dan zoekt iemand een tijdelijke slaapplek omdat hij geen huis meer heeft. Met zijn 3e een relax filmavondje thuis.. ik kan me niet herinneren dat we die gehad hebben in het nieuwe jaar. En dat is natuurlijk alleen maar gezellig!

Eind december begon de bezoekrace met onze Rik, Luuk en Floor en Erik en Daphne om het nieuwe jaar in te luiden in Kopenhagen. Net na de kerst zijn we aangereden met de auto om weer extra rotzooi van mij te kunnen vervoeren. Zoveel rotzooi dat Erik en Daphne met het vliegtuig moesten komen. Gezellig volle dagen met feestjes, toeristische toertjes, Hygge, dineetjes en wandelingen. Mijn gasten waren niet de enige in het huis, ook Valentin had vrienden vanuit Frankrijk over en zo lag het hele huis vol met matjes. De dagen vlogen eigenlijk veels te snel voorbij.

Dyrehavn met de familie

the family

Nog geen 3 weken later stond het volgende feestcomité voor de deur :D! En deze keer niemand minder dan Frances en Kim uit Amsterdam! De gevoelstemperatuur was -20 maar dat heeft ons er niet van weerhouden om als die-hards door de stad te banjeren. Fran had 1 challenge en dat was allen Deense biertjes proberen die op haar te proeven Deense speciaalbiertjes lijst stonden.. nou geen probleem die uitdaging gaan we graaaag aan ;)! Dus de afwisseling van toeristische attractie “check” naar bier numero 1 “check” was onze tocht door Kopenhagen… Niet helemaal natuurlijk maar het was wel heel lekker om ons af en toe op te kunnen warmen in een gezellig Hygge cafeetje.

@ Retro bar

Kim&fran

@ het prachtstuk van Kopenhagen

Zeeeeemeerminnetje

@ Nyhavn

Nyhavn

@ Harbo bar

Harbor bar

En we zijn nog niet door de bezoekjes reeks heen want in maart stonden de twee zusjes Betty & Hetty voor de deur. Of te wel moeders en tante. En ze kwamen precies op het goede moment, heel fijn om weer even over alles te kunnen kletsen in je eigen taal.Ik moest overdag gewoon werken dus ze hebben zich veel zelf moeten vermaken. Maar in de avonden hebben we gezellig samen gegeten en gekletst en in het weekend hebben we het mooie toeristische tochtje gemaakt en gewandeld in dyrehavn. En eindelijk heb ik het Louisiana museum van mijn lijstje af kunnen vinken. Ik blijf een beetje in herhaling vallen maar wederom weer echt topdagen gehad.

@ Ons meerminnetje vanuit een andere hoek

En de zeemeermin vanuit een andere hoek

LOVE @ Christiania

LOVE @ Christiania

@ Dyrehavn

Hertjes in Dyrehavn

@ Louisiana museum

Spijker slaan geen titel mogelijk

En nog geen 4 later stond ik alweer op het vliegveld om de volgende sexy chickies op te halen. Dit vroeg om een strakke planning en coördinatie want 7 Veldhovense meisjes samen in Kopenhagen dat moet gewoon uit lopen op gekkigheid. Aaaaiiaaaaiiiijaaaaiii mijn lachspieren doen er nog pijn van, wahallla! En ja hoor zelfs in deze chaotische bedoeling hebben we bijna allen toeristische dingetjes af kunnen vinken.. de kleine ZeemeerKIM, Legoshop, gekleurde huisjes.. maar het weekend stond vooral in het teken van Hygge (L)!  De hygge was met volle overtuiging aanwezig, de sfeer van Kopenhagen is zeker gevoeld.

The sexy ladies on bike

the chickies

Er zijn maar 2 wc’s en we moeten alleen??

Tweepersoons wctje

De gekleurde huisjes 😛

De gekleurde huisjes

En nu zijn we aangekomen bij het heden ;P! En ja we hebben weer gasten haha! Marloes en Raymond zijn hiero. Helaas moet ik overdag werken maar we hebben al een paar avondjes samen gek gedaan, maar daarover meer in de komende updates ;)!

De velen etentjes met collega’s en co

Iedereen houdt van eten en veel mensen houden van koken. Heb ik even geluk dat mijn collega’s dol zijn op koken. Zo hebben we regelmatige gezellige etentjes.

Teamuitje en etentje bij de big boss. Na een heerlijk gekke dag grooven konden we bij Mogens aanschuiven voor een heerlijk klaargemaakt diner. Een avond vol lekker eten, tafelcurlen en jenga :)!

Mogens

Aubergine avond bij Rachel. Hmmm wat was dat genieten. Het idee begon dat ik zei dat aubergine echt mijn lievelings eten was en toen zei Rachel.. nou ik weet 5 manieren om dat heerlijk klaar te maken. Uhhh oke deal wanneer haha?!! En zo hadden we een heerlijk gezellig avondje en is het idee ontstaan om de beurt een avondje te organiseren waarin je jou specialiteit klaar maakt.

1904255_831968270162665_562728997_n

En we zijn weer in het heden ;)! Summertime dinner in huize Lyngby. Tiina heeft de spits afgebeten na de heerlijke gerechtjes van Rachel. Een avondje vol met kleine gerechtjes. Ik moet zeggen dat ze het wel heel slim heeft aangepakt.. want het idee van de avond was dat Laska en Saska (twee collega’s die in Bulgarije en Slovenie wonen en ongeveer 1 keer in de maand hier zijn) haar helpen in de keuken met de hartige hapjes en dat de mannen met iets zoets zouden komen. Ze had zelf uiteindelijk ook nog iets klaargemaakt, dus het resultaat is goed gekeurd :P!

Jacob

Uitjes en vakanties

We hebben natuurlijk niet stil gezeten ;)! Als je dan in Kopenhagen ziet moet je ook wel wat meer dan alleen Kopenhagen zien natuurlijk… dus Tiina wat denk je van een weekendje Nykobing Falster? Dat klinkt nu al wel weer heeeeel ver terug eigenlijk.. is ergens begin december geweest :O! Maar ja als we dan toch bezig zijn met een grote update mogen we deze niet overslaan.

Nykobing Falster ligt op ongeveer een treinreisje van 1,5 uur van Kopenhagen vandaan. We gingen hier onze grote Romeense vriend Daniel bezoeken. Daniel is zo’n beetje kind aan huis bij ons in Lyngby omdat de plek waar hij woont wel zooo spannend is dat hij af en toe de rust op moet zoeken in de grote stad :P!

Onze verslaving: gulerodskage (wortelcake)

Carrotcake

Maar 6 kg pasta gemaakt voor het evenement dat Daniel en zijn huisgenootje georganiseerd hadden.

Pasta monsters

Prettig gestoord..? Ja gelukkig wel :)!

Whieeej

Mijn vrienden echt missen hoef ik ook niet haha. Als je kijkt naar het aantal bezoekjes zou je denken dat is toch al meer dan genoeg. Maar nee joh ben je gek.. ik wil het waarmaken dat ik mijn vrienden vaker zie nu ik in Kopenhagen woon dan dat ik in Amsterdam woonde ;)! Dus laten we af spreken in Val Thorens voor een weekje wintersport. Wat was het GEWELDIG :)!!

Shakie shakie..

1395261362127

Ooooh picknicken op de piste :D!

1395262012737

360 keer feesten

1506979_723597194346488_99221093_n

Berlinoooo met Pedritoooo :)! Spontane uitjes zijn vaak de beste.. Hej wat doen we het weekend eigenlijk? Uhh geen idee, marathon kijken, meatpacking district voor een drankje en een dansje en verder beetje chillebillen? Offff we kunnen met zijn allen naar Berlijn gaan :D! Ja dat kan natuurlijk ook. Maar de enige die echt zo gek waren, ja dat waren ik en Pedro. In totaal 16 uur in de bus en ongeveer 40 uur in Berlijn.. meer dan waard haha! Geweldige stad, geweldige mensen.. en wat lekker om weer is een normale prijs voor je biertje te moeten betalen ;)!

@ grafiti event van converse

SONY DSC

Feessie :)!

1396242216157

Wat een LOL

1396242234192

Geweldig park om je luie zondag door te brengen

SONY DSC

Een einde aan het verhaal brengen

Waaah joh.. dit was het beste werk afwijkende gedrag sinds lange tijd! En nu moet ik opschieten want Marloes en Raymond zijn over 5 minuten in Kopenhagen centrum :D!

Hej Hej en tot snel allemaal! Bij deze vast een uitnodiging voor mijn verjaardag de 30ste, ik ben in Nederland!

 

Advertenties

Eén reactie to “Wonderful Copenhagen”

  1. betty april 11, 2014 bij 9:16 am #

    Gezellig om te lezen. Je vermaakt je uitstekend. Tot over een weekje in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: